social intranet – online community

Social intranet – online community voor zelfstandig professionals

We maken gebruik van het platform ocaminho. Dit platform is een intranet omgeving dat het beste van LI en FB combineert met persoonlijke ontwikkeling en business development. Het leuke is: dit platform hebben we zelf ontwikkeld. Het doet dus precies wat we willen, en als we dingen willen die het nog niet doet, dan wordt dat er bij gemaakt.

Het platform en daarmee de online community is voor die professionals die tussen de seminars door hun ondernemersactiviteiten willen delen, hier feedback op willen en ook met anderen mee willen denken. Het platform bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. een persoonlijk ondernemersplan; je geeft kort en krachtig aan waar je de komende tijd mee aan de slag wilt: met welke rol, welke expertise of welke dienst wil je wat bereiken en wat ga je daar voor doen? Dat voer je in zodat we het kunnen zien. Zoals gezegd, het is een afgeschermde omgeving dus alleen de professionals van onze netwerk organisatie kunnen dit lezen.
  2. een casus – vraag – inzicht welke je meeneemt naar het seminar; tijdens het maandelijks seminar gaan we op verschillende manieren in op de afzonderlijke vragen of casussen van de ondernemers. Je kunt je vraag en ook het verworven inzicht invoeren zodat je dit steeds voor jezelf en anderen helder hebt;
  3. tijdlijn voor dagelijkse/wekelijkse updates; net als LI en FB hebben we een tijdlijn waarin je updates deelt over hoe het staat met je activiteiten. Bij ons deel je alleen die dingen die betrekking hebben op je ondernemersplan, je doelen en focus-activiteiten. Uiteraard krijg je feedback en vragen van collega ondernemers en kun jij anderen verder helpen met vragen en tips.

Een demo-omgeving van ocaminho is te bekijken op www.ocaminho.nl.